Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad vill arrangera SM-veckan

Publicerad:
Här på nya Solstadens sportcenter skulle SM-veckan kunna hållas.
Här på nya Solstadens sportcenter skulle SM-veckan kunna hållas. Foto: Sweco

Karlstads kommun ansöker om att få bli värdstad för SM-veckan sommaren 2025 eller 2026.

Då kan staden stoltsera med de nya arenorna och bjuda Karlstadsborna på högklassig idrott med en rad stjärnor på plats.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet tillsammans med SVT och en värdstad. Runt 8 000 idrottare, ledare och funktionärer väntas delta när Sveriges bästa gör upp om medaljer i ett 30-tal olika idrottsgrenar, som väljs ut av Riksidrottsförbundet tillsammans med SVT och värdkommunen.

– Vi ser mycket positivt på ansökan och håller tummarna att vi kan få hem evenemanget till Värmland och Karlstad. Det skulle betyda mycket för föreningslivet, både sett till inspiration och utveckling, säger Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef RF-SISU Värmland, i ett pressmeddelande.

Att få anordna SM-veckan är ett led i att stärka Karlstad som idrotts- och evenemangsstad. Totalt skulle idrottsfesten kosta 8 miljoner kronor för värdstaden.

Senast den 15 november ska Riksidrottsförbundet ge besked om vilka städer som valts ut.

Artikeltaggar

IdrottKarlstadKarlstads kommunNyheterRiksidrottsförbundetSM-veckanSVTThomas Sundenhammar

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.