Konfetti är årets tema i rabatterna

Publicerad:
Sommardahlia kommer att vara ett inslag i kommunens planteringar under sommaren. Årets tema är "konfetti". Foto: Jessica Gow/TT

Förra årets tema var ”vinterljus” och gick i färgerna vitt, blått, grått och lite rosa. Nu byter Karlstads kommun ut färgerna till varmare toner som symboliserar värme och omtanke. Årets tema är "konfetti" och går i rosa, laxrosa, rött och vitt.

– Vi planerar kommande års tema ett år i förväg och vi kände att vi ville lyfta och fira ljuset som kommer med våren. Färgerna i årets tema symboliserar kärlek, värme, omtanke och ljus, säger Kiki Gillenäs, parkingenjör, teknik- och fastighetsförvaltningen

Årets tema startade vid påsk med narcisser och påskris med ulltussar. Sedan kommer penséer i temafärgerna och färgglada lökar i rabatter under våren. Sommarblommorna består bland annat av sommardahlia, lyckliga lotta och rubingräs.

Det är ungefär samma mängd blommor som planteras ut det här året som förra året.

– I år blir det runt 13 000 sommarblommor, 3 500 penséer och 25 000 lökar under våren. Det som är skillnad är att det inte blir några blombollar eller kuber i år. Det blir blommor på Hagabron och Klaraborgsbron precis som förra året, säger Kiki Gillenäs.

I år köper kommunen in nya urnor för blommor till kransorterna Vålberg, Edsvalla, Skåre, Molkom, Skattkärr och Väse. Totalt handlar det om 35 urnor i kommunens framtagna grå färg. Det är en satsning på 544 705 kronor. Urnorna har tagits fram speciellt för ändamålet och är döpta till Solstad.

Artikeltaggar

BlommorKarlstads kommunNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare