Hoppa till huvudinnehållet

Nina jobbar som medium: ”Kraften finns i oss alla”

Publicerad:
”Den röda tråden i mitt mediumskap har gått från att vara väldigt omedveten till medveten”, säger Nina Svensson.
”Den röda tråden i mitt mediumskap har gått från att vara väldigt omedveten till medveten”, säger Nina Svensson. Foto: Veronica Sjöblom

I hela sitt liv har hon känt en kontakt med andevärlden, men det var inte förrän i 30-årsåldern som en meditationskurs förändrade allt.

Nina Svensson är en modern häxa, eller medium och vägledare som hon hellre kallar sig, och vill hjälpa människor leva sina bästa liv.

– När jag ser i klientens blick att det hänt någonting – det är det bästa av allt! säger hon.

Nina Svensson tar emot i sina lokaler på Tormestad där hon har sitt företag Tools of inspiration och dit kunderna kommer för att få medial vägledning, själsbehandling eller healing.

Hon har förberett en målning, ett så kallat healingkort, inför vårt möte som hon gjort med hjälp av ett strykjärn och vaxkritor. KT:s reporter beskrivs med färgerna lila och gul som ska symbolisera bland annat kreativitet och känslomässiga saker.

– Jag målar inte för min skull utan för den som ska ha den. Du ser olika saker i bilden och fångar upp det du känner. Healing är väldigt strakt förankrat i allt det jag gör. Det var därför jag fick den indikationen jag fick, berättar hon samtidigt som hon visar mig bilden som för mig vid första anblick ser ut som en strand eller en äng med färgglad himmel.

Så här ser KT:s reporter healingkort ut som Nina Svensson förberett inför vårt möte. Den gula färgen ska symbolisera det känslomässiga och den lila det kreativa.
Så här ser KT:s reporter healingkort ut som Nina Svensson förberett inför vårt möte. Den gula färgen ska symbolisera det känslomässiga och den lila det kreativa.

Utifrån bilden ser hon att det varit många förändringar i mitt liv på sistone och en faderlig gestalt i släkten ger sig till känna.

– Nu måste jag sätta mig rak i ryggen här. Det här är en person som när han pratar så lyssnar man. Han var varm, tyckte mycket om barn och var lite pillemarisk, men hade lite svårare att hänga med när ni växte upp. Kunde han vifta på öronen? Det får du kolla upp. Han hälsar att han mår bra nu och är med dig på vägen.

Ett helt nytt liv

Redan som liten flicka hade Nina Svensson kontakt med sin mormor som gått bort. Men det förstod varken hon eller hennes föräldrar då.

– Jag såg inget, men kände närvaro och blev rädd. Och det fanns ingen som kunde säga ”Det är mormor, du behöver inte vara orolig”, berättar hon.

Sedan skulle det gå flera decennier och hon hann själv bli mamma innan hon åter kom i kontakt med sin mediala sida. Hon blev medbjuden att testa meditation och det var starten på ett helt nytt liv.

– I botten är jag kock och har jobbat mycket i hela mitt liv. När jag började mediterade landade jag i min kropp. Det var ganska dramatiskt för jag insåg då att jag hade ont i kroppen, att jag levde helt fel med mig själv och i min relation. Det var som att jag fick rena glasögon. På ett år vändes mitt liv 360 grader. Jag förstår nu att det var meningen att jag skulle in i andliga sammanhang.

”Nästan lite frälst”

Hon fortsatte med meditationen, sin personliga utveckling och gick kurser, bland annat i England, för att utbilda sig.

– När man börjar utveckla sin andlighet och börjar förstå vem man är, öppnar man dörr för dörr. Jag har alltid haft en tanke av att det fanns något mer, men aldrig gått in i det. Det blev en jättedörr som öppnades, jag blev nästan lite frälst. Eller upplyst som det kallas.

Vid skrivbordet gör Nina Svensson sina healingkort med hjälp av ett strykjärn och vaxkritor.
Vid skrivbordet gör Nina Svensson sina healingkort med hjälp av ett strykjärn och vaxkritor. Foto: Veronica Sjöblom

Under de dryga 20 år som gått sedan den där första meditationskursen har Nina Svensson förfinat sina kunskaper inom trancehealing. Det innebär att hon sätter sig i nära kontakt med sina egna vägledare och guider från andevärlden och låter sig användas som ett verktyg för att healingen ska landa där den bäst behövs.

– Det kan vara så att jag börjar prata med en annan röst och på engelska, men jag sitter på samma ställe hela tiden ifall du känner av energier bredvid och runt dig. Jag vet att jag kommunicerar, men jag kan inte styra det.

Får kontakt

Jag får lägga mig på en brits och blir omstoppad med en varm filt. Nina Svensson sätter sig bredvid och lägger sin hand på mitt ben. Flera minuter går innan något händer. En gammal dam med brittisk brytning från andevärlden börjar prata genom Nina. Hon berättar bland annat att jag alltid ska följa min egen väg, övervinna mina rädslor och att jag är en ”vacker själ” som påminner om henne själv. Och att jag ska lita på att om något känns rätt så är det rätt.

– Jag förstår mer och mer att min uppgift är att hjälpa människor till självhjälp. Visa dörrar som de har inom sig. Vi har ett ljus inom oss, en kraft som vi kan använda för vår egen skull för att få ett bättre liv. Det handlar inte om att vi ska springa runt och ta kontakt med allt och alla. Jag kan inte ge alla svar, men jag kan ge något som gör att du kan fortsätta på din väg, säger Nina efter healingen.

Hur känner du efter en healingsession eller ett medialt samtal?

– Jag blir glad, euforisk och får energi. Jag är ett instrument, en neutral kanal, där jag låter energin gå igenom mig. Jag tillåter mig att bli använd. Efter en dag så kan man ju fundera på ”vad är det jag har sagt egentligen?”. Om klienten är nöjd, är jag också nöjd.

Känner du av andevärlden hela tiden?

– Ja, men jag kan stänga av. Ibland måste jag det för jag kan inte vara öppen hela tiden. Det kan ju hända när man är på restaurang eller går in i en affär att man känner saker och upplever att någon är där. Men om jag inte visar intresse till det så försvinner det. För det sitter ändå i sinnet på oss. Högkänslighet, det är något som jag lever med i min vardag. För mig är det ingen diagnos. Människor behöver lära sig att hantera sin känslighet. Det är viktigt att ha den där balansen, säger Nina och fortsätter:

– Man blir också mer och mer av en eremit. Det är jättehärligt att träffa människor, men ibland är det gott att bara stänga dörren om sig. Går vi tillbaka i tiden när man pratar om häxor, ”den kloka mannen eller gumman” som man gick till för att få hjälp, var man lite rädd för dem. Och det var också tvärtom, de människorna ville gärna bo lite utanför samhället för de orkade inte med för mycket folk.

Nina Svensson har jobbat som medium i över 20 år.
Nina Svensson har jobbat som medium i över 20 år. Foto: Veronica Sjöblom

Vad berodde det på att du inte kom i kontakt med den andliga sidan tidigare?

– Jag tror att det var meningen att jag skulle gå igenom en massa saker i livet, med skilsmässor och så. Om jag inte hade gått i genom alla de saker som jag gjort så hade jag aldrig kunnat göra det jag gör i dag. Jag vurmar så mycket för att meditera eller att sitta i kraften som jag hellre säger. Där kan man skapa så många snabba förändringar. När du sitter i kraften – vad gör du? Jo, du hänger med dig själv, du är med kraften.

Hur skulle du förklara den här kraften? Vad är det?

– För mig är det en gudomlig kraft. Jag tänker inte på gud så som man tänker i religion, utan den stora kraften är det som finns runt omkring oss. Under en rockkonsert kan du känna ”power” – det är samma sak. När vi samlas allihopa och gör nåt som vi verkligen vill, där finns den. Kraften finns egentligen i oss alla. Det är därför vi tycker om att vara tillsammans för då bygger vi den ännu större.

En del kan vara rädda för att få höra otäcka saker om framtiden, som död och sjukdom – berättar du för dina klienter om det?

– Jag blir så upprörd när jag hör sånt för ett seriös vägledare pratar aldrig om döden. What's the point? Ibland kan man få känslor för nära och kära att nu kommer de att gå bort. Jag har fått den informationen för att jag ska vara förberedd, kanske för att jag ska ägna mer tid åt dem. Men jag pratar aldrig om sånt med en klient, det ska bara vara upplyftande. Man kan inte få checklista av mig, ”du ska göra det och det”. Det handlar om potential och möjligheter, det blir som ett terapeutiskt samtal där man lyfter och vänder på saker. Ett ord kan få en människa att göra en förändring. Det är i det positiva vi tar oss framåt och där har jag ett stort ansvar när vi sitter så här. När jag ser i klientens blick att det hänt någonting – det är det bästa av allt!

Även om den inte är en vetenskap huggen i sten så är det ju siandet om framtiden som lockar när man besöker ett medium. Lite nyfiken är jag såklart på vad som komma skall och Nina svarar både kryptiskt och lovande:

– Jag brukar inte säga ”du kommer och möta den och den”... Men du kommer inte bli någon gammal nucka på Glasberget. Om du inte vill ha en ny relation så får du vara lite vaksam, för det är människor på ingång.

Artikeltaggar

HealingKarlstadMänskligtMeditationMediumMeraNyheterPersonlig utvecklingSamhälleTormestad

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.