Hoppa till huvudinnehållet

Tuppträff, äggjakt, sagomys och golf

Publicerad:
Tuppen i Lillskogen vill visa upp sig inför påsk. Tuppen på bilden är inte den aktuella tuppen, Han visar sig på plats.
Tuppen i Lillskogen vill visa upp sig inför påsk. Tuppen på bilden är inte den aktuella tuppen, Han visar sig på plats. Foto: BERTIL ERICSON / TT

Påsken är på ingång och nu vill tuppen visa upp sig, liksom de nykläckta kycklingarna i Lillskogen.

Naturum Värmland och kaféet har öppet hela påsklovet. Här kan man spela bangolf och smaka årets första mjukglass.

Från och med i dag, torsdag, kan besökarna leta efter fåglar i skogen. En belöning väntar när uppgiften är löst. Denna aktivitet pågår till och med den 24 april.

Den som vill hjälpa fåglarna med bostad kan vara med och snickra fågelholkar. Detta sker vid Naturum på söndag, påskdagen. För detta krävs föranmälan på www.studieframjandet.se. Arrangemanget sker i samarbete med Studiefrämjandet med stöd från Alvins fond.

Sedan i torsdags pågår skattjakten, ett uppdrag i skogen där en belöning väntar. Pågår till och med den 24 april.

Den som vill ta det lite lugnt och i stället ha en mysig stund kan slå sig ned och lyssna på en saga om djuren, mitt i naturen. Skulle vädret "busa" flyttar sagostunden in i Naturumhuset. Sagostunderna pågår dagligen från i dag, torsdag, till och med måndag.

Under tiden 22–28 april hålls dagliga tipspromenader längs en slinga i skogen. Ägg är temat på frågorna.

Hönan Klara har blivit förvirrad och hittar inte sitt guldägg. Men du kan hjälpa henne! Besvara frågorna och följ ledtrådarna. Pågår 19–24 april med start vid Smådjurshuset i Lillskogen.

Djuren i Lillskogen måste ha mat, något som djurvårdarna sköter. Under eftermiddagsmatningen den 19-24 april får besökarna följa med på en guidad mattur.

Den som vill ha lite rörelse kan köra en runda minigolf. Ett lugnare alternativ är en tågtur genom Mariebergsskogen.

Kycklingarna har kläckts och kikar fram.

Artikeltaggar

Karlstads kommunMariebergsskogenNyheterPåsklov

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.