Hoppa till huvudinnehållet

50 miljoner till vägbeläggning

Publicerad:
Kommunen fokuserar på villagator inför årets säsong.
Kommunen fokuserar på villagator inför årets säsong. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Karlstads kommun satsar i år drygt 50 miljoner kronor på beläggning av bilvägar och gång- och cykelvägar. Den här säsongen läggs fokus på villagator.

Årets beläggningsarbete startade den här veckan och kommer pågå till och med november om vädret tillåter. Gång- och cykelbanor ses över varje år och precis som förra året kommer stort fokus ligga på att asfaltera villagator.

Bland de områden som ska få ny beläggning finns Romstad, Strand, Sommaro, Marieberg och delar av Kvarnberget. I Skåre ska Centrumvägen, flertalet villagator och nya gång- och cykelvägar asfalteras. Kompletterande beläggningsarbeten kommer att utföras i bland annat Vålberg, Älvenäs, Norsbron och på ett antal gång- och cykelbanor.

Kommunen jobbar med en långsiktig plan för beläggning där målet är att komma i kapp ett eftersatt underhåll och förbättra gator och vägar i hela kommunen. I år satsar kommunen omkring 28 miljoner utöver grundramen på beläggning. Det är sammanlagt omkring 30 kilometer vägar och tio kilometer gång- och cykelvägar som ska få nytt ytskikt i år.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunNyheterVägarVägarbeteVålberg

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.