Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Huset som flyttades från Tösse

Publicerad:
Hörnet av Norra Strandgatan-Västra Torggatan för 50 år sedan. Den stora delen av huset flyttades hit från Tösse år 1867. Senare byggdes huset ut och här har bland annat Karlstads Handelsinstitut och Praktiska skolan funnits, samt kaféet City under 40- och 50-talet.
Hörnet av Norra Strandgatan-Västra Torggatan för 50 år sedan. Den stora delen av huset flyttades hit från Tösse år 1867. Senare byggdes huset ut och här har bland annat Karlstads Handelsinstitut och Praktiska skolan funnits, samt kaféet City under 40- och 50-talet. Foto: Nils Almgren

Karlstad har förändrats mycket genom åren. KT tar en titt på hur platser såg ut förr och hur de ser ut i dag.

Under 1970-talet revs de gamla husen och ersattes 1977 med denna byggnad som inhyser vårdcentralen Gripen, döpt efter kvarterets namn.
Under 1970-talet revs de gamla husen och ersattes 1977 med denna byggnad som inhyser vårdcentralen Gripen, döpt efter kvarterets namn.

Artikeltaggar

KarlstadLokalhistoriaMeraPlatsenTingvallagatan

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.