Hoppa till huvudinnehållet

Samla ihop två miljoner kronor tillsammans med oss

Publicerad:
En pojke sitter vid sidan av gränsen och äter en soppa som han fått av hjälparbetare. Flyktingar från kriget i Ukraina korsade på måndagen gränsen till Polen vid gränsövergången Medyka i södra Polen.
En pojke sitter vid sidan av gränsen och äter en soppa som han fått av hjälparbetare. Flyktingar från kriget i Ukraina korsade på måndagen gränsen till Polen vid gränsövergången Medyka i södra Polen. Foto: Ola Torkelsson/TT

Det du skänker – skänker vi! Var med och rädda liv i Ukraina tillsammans med NWT Media. Alla pengar som kommer in via vår och Röda Korsets insamling i Värmland, Dalsland och Skaraborg dubblar vi upp till en miljon kronor. Målet är att tillsammans med er samla ihop totalt två miljoner kronor.

Swisha din gåva till 900 80 79 och ange Värmland, Dalsland eller Skaraborg.

Ukraina behöver hjälp! För en dryg vecka sedan invaderade Ryssland Ukraina och kriget har lett till oerhörda konsekvenser för Ukraina och människorna där. Över en miljon människor har flytt landet de senaste dagarna och enligt FN väntas ytterligare flera hundra tusen människor göra samma sak.

Därför samarbetar nu NWT Media och Röda Korset med en insamling för att kunna hjälpa så många som möjligt på plats. Alla titlar i Värmland, Dalsland och Skaraborg är med och samlar in pengar.

Vi väljer också att sätta Ukrainas färger på våra tidningsloggor och på våra nyhetssajter idag fredag för att visa vårt stöd till landet och alla människor som nu drabbas så hårt av kriget.

– Vår del av världen står inför en humanitär och säkerhetspolitisk katastrof. För oss på NWT Gruppen känns det självklart att bidra och dessutom uppmuntra alla våra läsare att göra likadant. Vi vet att många söker vägar att kunna bidra och vår gemensamma ansträngning tar avstamp från våra bygder, säger Sture Bergman, VD och koncernchef för NWT Gruppen.

– För oss är det självklart bidra till en fri press och grundläggande demokratiska värden. Vi ser med förtvivlan på Rysslands aggression mot Ukraina och vill hjälpa Ukraina och folket där. Vi har genom vår stiftelse en lång historik av att stötta fri press och opinionsbildning, bland annat tog Anderstiftelsen en aktiv del av återuppbyggnaden av de civila intuitionerna i de baltiska länderna i början av 90-talet via bland annat bidragen till handelshögskolan i Riga och dess mediasatsning, säger Victoria Svanberg, vice ordförande för NWT Gruppen och delägare.

Din hjälp behövs

Röda Korset är på plats inne i Ukraina men även på flera platser längs landets gränser. Syftet är att ge humanitärt stöd till både de som är kvar inne i landet och de som nu flyr eller flytt. Behovet av hjälp är enormt. Fokus just nu är följande:

  • Rent vatten, mat och hygienartiklar
  • Mediciner och utrustning till hälsokliniker
  • Vattenförsörjning och speciell medicinsk utrustning till sjukhus
  • Första hjälpen
  • Sovplatser och vård till människor som flytt till grannländerna
  • Psykosocialt stöd
  • Skydd
  • Kontantstöd
  • Reparation av livsnödvändig infrastruktur som vattenledningar

Var med och bidra du också! Swisha din gåva till 900 80 79, ange Värmland, Dalsland eller Skaraborg. För varje insamlad krona skänker NWT Media samma belopp upp till en miljon kronor.

Artikeltaggar

MänskligtUkrainakriget

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.