Hoppa till huvudinnehållet

David Lynch ställer ut i Karlstad

Publicerad:
Filmregissören David Lynchs fotografier visas på Värmlands museum i sommar.
Filmregissören David Lynchs fotografier visas på Värmlands museum i sommar. Foto: Berit Roald

Till sommaren har alla David Lynch-fans all anledning att besöka Värmlands museum.

Då visas nämligen den egensinnige filmregissörens fotografier i en stor, exklusiv utställning som fått namnet Infinite Deep.

Filmregissören David Lynch, som kanske är mest känd för sin kultförklarade tv-serie Twin Peaks och filmer som bland andra Mulholland Drive, Blue Velvet och Lost Highway, har många talanger förutom filmskapandet. Han äger nattklubben Silencio i Paris, tecknar, skriver musik – och fotograferar.

Bilderna som ska ställas ut på Värmlands museum har endast visats på två ställen i världen innan de kommer till Karlstad. Utställningen som kallas Infinite Deep består av bildserierna Snowmen, Portraits, Nude, Distorted Nudes och Factories.

Den sistnämnda beskrivs av David Lynch själv i ett pressutskick som en kärlekshistoria till gamla fabriker – både fungerande och övergivna.

– Besökaren kommer att få möta en mindre känd sida av Lynch, som utvidgar uppfattningen om hans bildvärld och sättet att arbeta med bilder. Den fotografiska bilden är något av en konstnärlig fristad för Lynch, säger Karin Åberg Waern, utställningschef på Värmlands Museum, i ett pressmeddelande.

David Lynchs fotoutställning pågår den 4 juni till den 11 september.

Artikeltaggar

David LynchKarin Åberg WaernKarlstadKarlstads kommunNöje/KulturVärmlands museum

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.