Storvinst överraskade paret

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Christian “Kicken” Lundqvist delade ut totalt sju checkar á 100 000 kronor till Marianne och Bror Claesson.
Foto: Veronica Sjöblom
Marianne och Bror Claesson har 700 000 anledningar att fira.
Tidigare i veckan dundrade Christian “Kicken” Lundqvist och ett filmteam från Postkodmiljonären in i parets lägenhet på Horsensgatan med sju guldcheckar á 100 000 kronor.
– Man tror ju att sånt här inte ska hända mig, säger en överväldigad Bror Claesson.

Marianne Claesson har fått tissla och tassla sedan produktionen ringde upp henne förra veckan och meddelade att hennes man Bror vunnit på "Fredagschansen" med sina tre lotter i Postkodlotteriet, och att filmteamet med “Kicken” som vinstutdelare skulle knacka på.

– Jag har faktiskt lyckas hålla mig från att försäga mig, säger Marianne och skrattar högt.

– Jag trodde det var din tandläkare som ringde när du svarade så kort i telefon. Sen tänkte jag inte mer på det, säger en helt överväldigad Bror, som inte hade en aning om besöket innan.

Fler glada vinnare

Inslaget sänds i tv-programmet under fredagskvällen och totalt är det 19 glada vinnare med totalt 31 lotter längs Horsensgatan i Karlstad som får dela på 3,1 miljoner kronor. Nästan en miljon hamnade hos paret Claesson, som var några av de få som fick hembesök. Övriga vinnare publiceras på hemsidan på fredagsmorgonen.

– Vi ser på programmet nästan varje vecka och har varit med i lotteriet sedan början. Jag har sagt någon gång att vi kanske ska gå ur, men pengarna går ju till en god sak, berättar Bror.

Vinnarna hade svårt att ta in hur mycket pengar de vunnit. Men en ny åkbar gräsklippare till sommarstugan står i alla fall på önskelistan.
Foto: Veronica Sjöblom

Det visade sig att det inte enbart var Bror som blev lurad av Marianne. När tv-teamet väl var på plats avslöjade "Kicken" att även Marianne vunnit på sina fyra lotter och fick dra fram den ena 100 000 kronor-checken efter den andra. En storvinst på totalt 700 000 kronor.

Sommarstuga i Molkom

Paret är pensionärer och äger en sommarstuga i Molkomstrakten, där de tillbringar mycket tid och dit kommer pengarna väl till pass.

– Jag pratade om att kanske köpa en ny åkbar gräsklippare till våren, men vilken tur att jag väntade. Det här kunde jag knappt drömma om! Jag kan knappt tro att vi vunnit så mycket pengar, men jag fattade direkt när jag hörde "Kickens" röst vad som var på gång, säger Bror.

– Vi har tre döttrar och fem barnbarn så dem ska vi fira ordentligt med också, säger Marianne.

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.