Hoppa till huvudinnehållet

Efterlyser deltidsbrandmän till sju stationer

Publicerad:
Reporter Britta Staake
Britta Staake
britta.staake@kt.se
Räddningstjänsten Karlstadsregionen söker deltidsbrandmän till sju stationer.
Räddningstjänsten Karlstadsregionen söker deltidsbrandmän till sju stationer. Foto: Fredrik Karlsson

Räddningstjänsten Karlstadsregionen behöver deltidsbrandmän och har startat en rekryteringskampanj för att värva personal till sju brandstationer.

Kampanjens budskap är ”Vill du hjälpa andra människor där du bor? Vill du göra en viktig samhällsinsats? Gillar du lagarbete? Är du stresstålig? Om du svarar ja på dessa frågor skulle du kunna passa som deltidsbrandman.”

Målet med kampanjen är att hitta nya deltidsbrandmän till stationerna i Deje, Forshaga, Molkom, Munkfors, Vålberg, Högboda och Väse. De kanaler som kommer att användas är förbundets webbplats och sociala medier samt, på vissa orter, ett brev i brevlådan. Intresserade kommer att bjudas in till en prova på-dag på respektive brandstation den 5 februari.

Deltidsbrandmän är brandmän som inte har räddningstjänsten som huvudarbetsgivare men som är beredda att rycka ut när larmet går. De utgör stommen i svensk räddningstjänst och är därmed en mycket viktig del i samhällets skydd mot olyckor. För att det ska fungera behövs människor som har uppdraget parallellt med sina vanliga jobb. "Vi behöver också arbetsgivare som låter sin personal lämna sitt arbete vid larm", skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Förutom ersättningen, erbjuds goda träningsmöjligheter, årliga hälsokontroller, betalt C-körkort, gott kamratskap och förbättrad självkännedom.

Förbundet

Räddningstjänstförbundet omfattar kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors.

Förbundet har tolv brandstationer varav elva är bemannade med deltidsbrandmän.

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheterRäddningstjänsten

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.