Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Tingvallagatan/Västra Torggatan

Publicerad:
Foto: Karlstads kommun

Så här såg Handelsbankens hörna, vid korsningen av Tingvallagatan/Västra Torggatan, ut i april 1946. Några år senare uppfördes den nuvarande byggnad som banken ligger i.

Foto: Veronica Sjöblom

75 år senare har en gågata ersatt biltrafiken och längs Tingvallagatan susar stadsbussarna fram. Den nya byggnaden som Handelsbanken huserar i, har samma entrévalv som förr men ytterligare en våning och Mitticity som närmsta granne.

Artikeltaggar

Gamla CarlstadHandelsbankenKarlstadKarlstads kommunMeraMitticityPlatsenTingvallagatanTingvallastadenVästra Torggatan

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.