Erika Bergkvist: ”Viktigt med rätt vitlökspress”

Krönikor
PUBLICERAD:
”Att jag tycker det är viktigt att använda “rätt” vitlökspress och ber om att få den andra när han ger mig “fel”, är en del av relationen vi aldrig kommer att få klarhet i”, skriver Erika Bergkvist.
Foto: Ikea

För ett par veckor sedan skulle min omtänksamma sambo åka och köpa dricka till mig för att jag mådde illa. Min mage har stressat lite mycket på sistone så Coca-Cola var vad den (läs jag) ville ha. Det var kväll och kallt ute, men han tog inte med någon nyckel eftersom jag ju var hemma och han skulle ta sig in ändå. Han åker iväg och jag ligger och blundar i soffan med telefonen vid mina fötter.

Efter en stund halvsover jag och har som alltid ljudet avstängt på mobilen. Det går en stund och till slut tycker jag att han dröjt lite länge eftersom butiken ligger typ jättenära och det max borde ta honom tio minuter fram och tillbaka. Jag tar upp telefonen för att få något att göra medan jag väntar och ser att där finns två missade samtal och fem sms från en utelåst sambo.

Porten på vårt lägenhetshus låser av sig själv runt klockan åtta varje dag men det hade jag inte en tanke på (och inte han heller så skyll inte bara på mig). Efter att ha läst det sista sms:et han skickat som bara löd “Hallå” springer jag ner och öppnar åt honom samtidigt som skrattar så jag viker mig dubbelt och gråter. Där ute står en frusen sambo (han skrattar inte) och har börjat överväga om det är möjligt för honom att sova i bilen eller om det bästa är att åka hem till mina föräldrar och hämta extranyckeln. Hans farhåga var ju att jag faktiskt somnat. Jag fortsätter skratta medan vi går upp för trappan och han febrilt börjar undersöka möjligheten att ställa in i telefonen så att hans samtal går igenom även när den är på ljudlös. Men jag menar, hur länge stod han där? Max fem minuter. Okej, det är kanske en lång tid när det är kallt och mörkt och man inser att man nog får sova i bilen i natt.

Sådant här händer hela tiden. Jag glömmer något, lämnar saker i en röra när jag är stressad eller försvinner in i mig själv en stund. Sedan skrattar jag så jag kiknar samtidigt som jag filmar min sambo. Men han tar det med ro.

Vi är så olika och det är det bästa av allt. Att jag tycker det är viktigt att använda “rätt” vitlökspress och ber om att få den andra när han ger mig “fel”, är en del av relationen vi aldrig kommer att få klarhet i. Han kommer inte förstå varför det är viktigt att jag får använda den andra pressen och jag kommer inte förstå hur han inte kan veta att jag ska ha den andra.

Och just det, detta var min sista krönika. Allt gott, vi hörs.

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.