Hoppa till huvudinnehållet

Byggextra: Här är höstens projekt i Karlstad

Publicerad:

LSS-boenden, skolor, idrottshallar och gator. Under hösten drar flera nya byggen i kommunen i gång, utöver de stora projekten som Tullholmen och Jakobsberg. Här är några av dem.

Ilandahallen kommer att påminna om Hultsbergshallen.
Ilandahallen kommer att påminna om Hultsbergshallen. Foto: Sweco

Ilandahallen

Det politiska initiativet till en ny idrottshall i Ilanda, mitt emot skolan, börjar nu bli verklighet. Under veckan sattes skopan i backen och byggnaden kommer att vara klar om ett år. Hallen kommer inte vara en idrottshall för skolan utan enbart för föreningsidrotten.

– Det kommer att vara en fullstor idrottshall för handboll, innebandy och futsal, med läktare, säger projektledaren Daniel Carlsson.

LSS-boende i Härtsöga

Den tidigare HA-gården i Härtsöga kommer nu att rivas för bli ett LSS-boende på 700 kvadratmeter.

– Vi räknar med rivstart runt oktober och boende ska vara klart under vintern 2022/2023, säger projektledaren Korosh Akbarzadeh.

Foto: Karlstads kommun

Residensparken

Under hösten kommer arbetet med att rusta upp Residensparken att påbörjas. Det blir en ny entré till parken i korsningen mellan Järnvägsgatan/Älvgatan. Den populära sandstranden kommer dock att vara kvar i framtiden.

Konstgräsplanen på Sannafältet

Konstgräsplanen på Sannafältet är den första delen i arenaparken att ha blivit klar. Invigning kommer att ske under hösten.

Våxnäs torg

Ett nytt torg intill den nya Fredricelundsskolan ska få sitt första spadtag under vecka 37.

– Torget ska vara klart någon gång i slutet av våren och i mars, ungefär när Våxnäs bibliotek kommer att flytta in i Fredricelundsskolan, säger Mathilda Rusman, projektledare.

Inflytten av de olika verksamheterna i skolan kommer att ske i etapper när byggnaden är färdig.

Stockfallets nya skola.
Stockfallets nya skola. Foto: Sweco

Stockfallets skola

En ny skola för elever mellan årskurs F-6 ska stå klar under hösten 2023. Under sena hösten i år hoppas kommunen kunna påbörja markarbetet.

– Skolan kommer att ha plats för 350 elever och ha ett nytt produktionskök, säger Camilla Jansson, projektledare.

Klaraborgsviadukten

Klaraborgsviadukten kommer att vara avstängd från och med vecka 37 för all biltrafik fram till november. Planen är att förbättra viadukten som en del i arbetet med den nya Vikenförbindelsen. Trafiken kommer att ledas om via bland annat Hamngatan.

Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden och Fredrik Larsson, representerar ägarna i Karet Invest, vid byggarbetsplatsen för det nya bostadsområdet på Södra Kroppkärr.
Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden och Fredrik Larsson, representerar ägarna i Karet Invest, vid byggarbetsplatsen för det nya bostadsområdet på Södra Kroppkärr. Foto: Lisa Olaison

Södra Kroppkärr

I fredags togs första officiella spadtaget till det nya bostadsområdet på Södra Kroppkärr.

– Gator och VA ska vara klart nästa höst och då drar själva bostadsbyggandet i gång. Vi räknar med att allt är bebyggt inom fem år, säger projektledaren Mathilda Rusman.

Duvslaget

Parkeringshuset Duvslaget har varit stängt sedan januari eftersom konstruktionen inte är säker längre. Nu ska Duvslaget rivas för att öppna upp för 80-100 parkeringsplatser på bottenplattan. Det är en tillfällig parkering under tiden planerna med resecentrum fortskrider.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHärtsögaIlandaJärnvägsgatanKarlstadMathilda RusmanResidensparkenSannafältetStockfalletVåxnäsViken

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.