Hoppa till huvudinnehållet

Så många vill plugga i Karlstad

Publicerad:
16 265 personer har antagits till studier vid Karlstads universitet inför höstterminen. Foto: Helena Karlsson

Det finns ett stort intresse för högre utbildning och nyligen fick 16 265 personer besked om att de antagits till studier vid Karlstads universitet. Bland annat till det nya folkhälsovetenskapliga programmet.

Antagningen till universitetet är fortsatt hög men det är ändå en minskning med en procent jämfört med förra året.

4 471 av de antagna har antagits till ett program. Bland de populäraste programmen finns juristprogrammet med 170 antagna och 2528 som reserver. Därefter följer psykologprogrammet där 45 är antagna och 1 658 reservplacerade samt socionomprogrammet med 60 antagna och 1 076 reserver. Till civilekonomprogrammet på Handelshögskolan vid Karlstads universitet är 240 antagna och 707 är placerade som reserver.

Folkhälsovetenskap

Under den kommande höstterminen startar även ett nytt kandidatprogram vid Karlstads universitet. Det är ett kandidatprogram i folkhälsovetenskap med inriktning på hälsa, miljö och samhälle. Intresset för detta program har varit stort och i programmets första omgång har 50 personer antagits. Därutöver finns 86 reserver.

Ett annat populärt program är civilingenjörsprogrammet med dess olika inriktningar. I år antas 275 personer vilket ändå är en minskning jämfört med förra året då 358 antogs.

Intresset för högre utbildningar är stort i hela landet. Universitets- och högskolerådet, UHR, har meddelat cirka 309 000 sökande att de har antagits till en högskoleutbildning i höst. Jämfört med det första urvalet för höstterminen 2020 är det en ökning med 2000 personer eller nästan 0,7 procent. Andra antagningsbesked kommer 29 juli 2021.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads universitetSkola och utbildning

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.