Hoppa till huvudinnehållet

Nio nya ställplatser för husbilar

Publicerad:
Reporter Britta Staake
Britta Staake
britta.staake@kt.se
Nio nya ställplatser för husbilar finns nu i Karlstad.
Nio nya ställplatser för husbilar finns nu i Karlstad. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nio nya ställplatser för husbilar finns nu i centrala Karlstad. Det finns även gott om parkeringsplatser för besökare med husbil som vill stanna till gör kortare besök.

På ställplatserna är det tillåtet att stanna över natten och det finns el i anslutning till dessa platser. Rutorna ligger en bit ifrån varandra eftersom MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, rekommenderar det säkerhetsavståndet för övernattning i husbil. Det finns även parkeringsplatser för husbilar som inte är avsedda för övernattning.

Nio nya ställplatser för husbilar finns nu på Sävegatan på Sundsta, ett stenkast från Sundstatjärn. Här fanns tidigare parkering för husbilar men dessa parkeringsplatser har gjorts om till ställplatser där besökare kan övernatta.

– Vi har sett ett ökat intresse för ställplatser senaste åren och det känns bra att kunna erbjuda nio nya platser med närhet till både vatten, butiker och på promenadavstånd till centrum, säger teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C), i ett pressmeddelande.

Sedan förra året finns även tre tillfälliga ställplatser vid Pråmvägen i Karlstads inre hamn, vid Pråmkanalen. Karlstads kommun ser även över möjligheterna att göra plats för fler ställplatser under 2022.

För den som bara vill stanna till över dagen finns flera olika parkeringsplatser där man kan stå med husbil. Dessa finns på Bjurbäcksgatan på Sundsta i nära anslutning till bron vid Värmlands museum och vid Sandbäckstjärn. För den som vill bada etter se natur finns platser vid Kroppkärrssjön och vid Mariebergsskogen.

Om husbilen får plats inom markeringarna så får den även parkera på vanliga parkeringsplatser.

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheterPråmkanalenSundsta

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.