Hoppa till huvudinnehållet

Hammaröleden är en fara för boende

Publicerad:
Fotgängare korsar den hårt trafikerade Hammaröleden vid Nolgård.
Fotgängare korsar den hårt trafikerade Hammaröleden vid Nolgård. Foto: Helena Karlsson

Boende intill Hammaröleden har under ett antal år varit bekymrade för trafiksäkerheten. Det gäller främst de som bor på Nolgårdsudden där det söderut saknas både gång- och cykelväg.

Anledningen till att åtgärder dröjer för trafiksäkerheten vid Nolgårdsudden är det faktum att sträckan ifråga gränsar till Natura 2000-området Klarälvsdeltat, där Nolgårdsviken ingår.

Nyligen förde dock Hammarö kommun en dialog med Länsstyrelsen om hur man kan tänkas gå vidare. Första steget mot en lösning är att lämna frågan till kommunens politiker.

Ett annat problem med trafiksäkerheten har identifierats norr om rondellen där många gångtrafikanter korsar den hårt trafikerade vägen för att komma till busshållplatserna.

En föreslagen lösning i det fallet är en tunnel eller bro för gångtrafikanter och cyklister, men det är en mer komplicerad åtgärd som kan dröja.

– Att bygga cykelvägen tycker jag känns som något vi skulle kunna göra snabbare, bara vi kommer framåt med en tillståndsprocess, säger Lars-Åke Tärnbro, trafikingenjör och projektledare på Hammarö kommun, till NWT.

Hammarö kommun för kontinuerligt dialoger med Länsstyrelsen, Trafikverket och Region Värmland för att förbättra trafiksäkerheten på Hammaröleden.

Artikeltaggar

Hammarö kommunHammaröledenMiljöTransport

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.