Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Västra Torggatan under förra sekelskiftet

Publicerad:
Västra Torggatan från Hamngatan i början av förra sekelskiftet. Byggnaden till vänster revs i början av 1960-talet för att bli parkering, under 1970-talet revs huset till höger för att även det bli P-platser.
Västra Torggatan från Hamngatan i början av förra sekelskiftet. Byggnaden till vänster revs i början av 1960-talet för att bli parkering, under 1970-talet revs huset till höger för att även det bli P-platser. Foto: Anna Ollson

Karlstad har förändrats mycket genom åren. KT tar en titt på hur platser såg ut förr och hur det ser ut i dag.

Hotell Plaza huserar i byggnaden till höger från 1985. Duvanhuset till vänster stod färdigt 1987.
Hotell Plaza huserar i byggnaden till höger från 1985. Duvanhuset till vänster stod färdigt 1987. Foto: Frida Jansson Högberg

Artikeltaggar

HamngatanLokalhistoriaMeraPlatsenVästra Torggatan

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.