Hoppa till huvudinnehållet

Satsning på tryggare utemiljöer

Publicerad:
Mer belysning ska öka tryggheten på olika platser i Karlstad och kransorterna.
Mer belysning ska öka tryggheten på olika platser i Karlstad och kransorterna. Foto: Lisa Olaison

Mer belysning, upprustning av lekplatser, fler besöksplatser vid vatten och ökad tillgänglighet.

Det är några av satsningarna när Karlstads kommun investerar sex miljoner i trygga miljöer, friluftsliv och lekmiljöer. Teknik- och fastighetsnämnden har fått en förstärkning på sex miljoner kronor under 2021-2023 för ändamålet.

Två miljoner ska gå till trygga utemiljöer i form av belysning och upprustning av lekplatserna Bäcks i Vålberg, Marmorvägen i Skåre, Söderängsparkens på Romstad, Lundgatans i Väse, Svaneågatan på Strand och Olsmässvägens på Henstad.

Det blir också extra belysning vid Karmens lekplats på Våxnäs, Åstorp lekplats i Vålberg och Tallåsens förskola på Våxnäs samt på torget vid Fredricelund, vid Residensparken och cykelbanan vid Romstadsvägen.

Två miljoner går till lekmiljöer och ytor för spontanidrott. Aktivitetsytorna vid Bäcks lekplats i Vålberg och Söderängsparkens lekplats på Romstad rustas liksom Olsmässvägens lekplats i Henstad, Lundgatans lekplats i Väse och Svaneågatans lekplats på Strand rustas. Marmorvägens lekplats, Skåre, får lekutrustning.

Lika mycket, två miljoner, går till friluftslivet. En förstudie för ett utsiktstorn i I2-skogen ska genomföras. Området kring Sandbäckstjärn ska tillgänglighetsanpassas, fler besöksplatser vid befintliga bryggor på Rävön och Jäverön ska iordningställas, besöksmålet Göspiren ska utvecklas och vandringsleder ska fortsätta att tillgänglighetsanpassas och skyltningen ska bli enhetlig. Därutöver kommer två fiskebryggor vid Sandbäckstjärn sättas upp.

Artikeltaggar

Karlstads kommunLekplatserNyheterSkåreTillgänglighetTrygghetsarbeteVålbergVäse

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.