Hoppa till huvudinnehållet

Nyheter inför kommande båtsäsong

Publicerad:
Reporter Britta Staake
Britta Staake
britta.staake@kt.se
Båtbryggorna i Lambergstjärn byts ut inför säsongen.
Båtbryggorna i Lambergstjärn byts ut inför säsongen. Foto: Lisa Olaison

Bryggorna i Lambergstjärn håller på att bytas ut och möjligheter till en båtpool öppnas i Orrholmshamnen. Vidare ställs en tillgänglighetsanpassad båtplats i ordning i Mariebergsviken.

Alla båtbryggor i Lambergstjärn byts till nya. Arbetet startade förra veckan och beräknas vara klart vid månadsskiftet april-maj. Förutom att byta ut de befintliga bryggorna kommer kommunen att bygga en 15 meter lång besöksbrygga.

– Det blir lika många båtplatser som tidigare men de nya bryggorna kommer att ha både el och dricksvatten så det kommer bli ett välkommet lyft för alla som har sin båtplats här, säger Marianne Fröding, samordnare för båt- och badplatser på teknik- och fastighetsförvaltningen, i ett pressmededlande.

Besöksbryggan är till för alla som vill lägga till för kortare besök. Inför kommande säsonger tittar kommunen på olika betalningslösningar så att platserna inte ockuperas permanent.

Fyra platser i Orrholmshamnen avsätts för en privat båtpool. Syftet är att även personer som inte har egen båt kan komma ut på Vänern. Karlstads kommun har tecknat ett avtal med företaget Skipperi om att få använda de fyra båtplatserna. Företaget driver en båtpool där medlemmar får hyra båt för en avgift precis som i en bilpool.

Under förra året blev även en handikappanpassad båtplats klar i Mariebergsviken. Här är det nu möjligt att enkelt ta sig i och ur båt med rullstol. Om ingen med dessa behov hör av sig innan båtsäsongen drar igång kommer platsen att fördelas via ordinarie båtplatskö för säsongsplatser.

Artikeltaggar

BåtarLambergetNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.