Hoppa till huvudinnehållet

Konst samlas hos Ekdahl

Publicerad:
Björn Bernströms tavla Älg.
Björn Bernströms tavla Älg. Foto: Galleri Ekdahl

På fredag drar vårsäsongen hos Galleri Ekdahl i gång med en samlingsutställning kallad Januarimötet, för "ett sätt att mötas inom konsten i dessa dagar". Flera konstnärer går samman.

Kulturen lever än i Karlstad, trots ett tufft 2020 bakom sig. För att kicka i gång det nya året och vårsäsongen bjuder Galleri Ekdahl nu in nio konstnärer, som tidigare ställt ut på galleriet. De tar alla med sig två nya verk var för att hänga i samlingsutställningen som pågår mellan den 8 och 23 januari.

Blandad kompott

Konstnärerna som deltar är Henry Svahn, Olle Qvennerstedt, Björn Bernström, Marieta Toneva, Per Lindqvist, Galina Davydtchenko, Sten-Yngve Johansson, Mia Jarnsjö och Berit Norrbelius Lindberg. De är från olika städer runt om i landet, bland annat Umeå, Gnesta, Stockholm, Gävle, Grycksbo och Nässjö.

Tavlorna kommer att finnas på galleriet för beskådning på nära håll, men en extra coronasäkrad lösning finns digitalt. Det går även att se utställningen utifrån genom fönstren.

Artikeltaggar

Galleri EkdahlKarlstadNöje/KulturUtställningar

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.