Hoppa till huvudinnehållet

Han är årets Värmlandsförfattare

Publicerad:
Bo Landin är årets Värmlandsförfattare. Han är mest känd som programledare men har även skrivit flera böcker.
Bo Landin är årets Värmlandsförfattare. Han är mest känd som programledare men har även skrivit flera böcker. Foto: MALIN RUDBLOM

Bo Landin är årets Värmlandsförfattare 2020. Han är mest känd som naturfilmare och miljöjournalist, bland annat som programledare för Miljöbilder i SVT i slutet av 80-talet och naturprogram på TV4.

– Att bli utsedd till årets Värmlandsförfattare är otroligt hedrande, en ära, och det värmer djupt min själ. Att få följa efter den långa rad av fantastiska berättare som tidigare fått priset gör mig glad och ödmjukt tacksam att få nämnas i deras sällskap. Det var min förhoppning att corona-pandemin skulle ge med sig, så att en resa till Karlstad idag varit möjlig men så är det tyvärr inte, säger han i ett pressmeddelande.

Jan-Olov Nilsson och Claes Åkerblom är årets litteraturstipendiater. Jan-Olov Nilsson får utmärkelsen för boken Första amerikafebern, en för många okänd historia om en stor grupp finnskogingar som tog sig över Atlanten redan på 1600-talet. Claes Åkerblom uppmärksammas för sin bok Seffle möbelfabrik.

Tillkännagivandena skedde på Värmlands bokfestival.

Artikeltaggar

Bo LandinClaes ÅkerblomFörfattareKarlstads kommunNöje/KulturSäffleVärmlands bokfestival

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.