Hoppa till huvudinnehållet

Värmlands bokfestival i digital form

Publicerad:
Clara Henry, bloggare, författare och programledare, är en av dem som deltar i skolprogrammet som sänds från Nöjesfabrikens lilla scen.
Clara Henry, bloggare, författare och programledare, är en av dem som deltar i skolprogrammet som sänds från Nöjesfabrikens lilla scen. Foto: Magnus Ragnvid

Värmlands bokfestival 2020 blir av men på ett annat sätt än vanligt. I stället för mingel och möten blir det livesändning från två scener på Nöjesfabriken.

– Vi hade hoppats på att kunna genomföra bokfestivalen fysiskt på Nöjesfabriken men vi har hela tiden haft en parallell planering med ett digitalt alternativ, säger projektledare Ricky Andreis och fortsätter:

– På den stora scenen, den traditionella, medverkar författare från Värmland fysiskt. Författarna som inte bor i Värmland medverkar via länk.

Den mindre scenen blir en ung scen för skolprogrammet med bland andra Elias Wåhlund, Clara Henry och Arkan Asaad. Senare på fredagen övergår scenen till att bli Fantastikscenen med Sarah Fagerström, Rainy Lab, som tar upp temat om ungas rätt till digital kultur. Hon kommer att prata om hur vuxna kan jobba med digital spelkultur.

För första gången sänds programpunkter från annan ort.

– Vi samsänder med biblioteket i Hagfors som firar tio år och blir en del av deras firande, säger Ricky Andreis.

Via länk från Hagfors medverkar bland andra Ninni Schulman som berättar om sin bok Flickebarn 291. Det blir även panelsamtal om skapandets betydelse i en tid av kris.

Ricky Andreis rekommenderar programpunkten Ord som räddar liv med Frida Boisen, Marie Niljung och Pia Sundgren Storm, och Peter Rung, utbildare inom våldsprevention, machokulturer och normer som talar på temat Kväven mansnormen läslusten?

Det blir också utdelning av priset Årets Värmlandsförfattare och två litteraturstipendiater.

Artikeltaggar

bokfestivalFörfattareHagforsKarlstads kommunNöje/KulturVärmlands bokfestivalVärmlands län

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.