Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Ishall blev arena

Publicerad:
Bilden är tagen 1979 och visar hur Färjestad ishall, som byggdes 1967, såg ut på den tiden. Processen startade egentligen redan 1958 när kommunen tecknade ett konsortieavtal om en ny isbana. Isbanan förseddes senare med tak, vilket resulterade i just ishallen.
Bilden är tagen 1979 och visar hur Färjestad ishall, som byggdes 1967, såg ut på den tiden. Processen startade egentligen redan 1958 när kommunen tecknade ett konsortieavtal om en ny isbana. Isbanan förseddes senare med tak, vilket resulterade i just ishallen. Foto: Karlstads kommun

Karlstad har förändrats mycket genom åren. KT tar en titt på hur platser såg ut förr och hur det ser ut där i dag.

Det nuvarande utseendet på hallen tog form ordentligt år 2001. Det var i samband med en så kallad "arena boom" i Sverige som förändringen gjordes och arenan byggdes då som ett skal runt om hallen. 31 andra arenor runt om i Sverige byggdes eller totalrenoverades i samma veva.
Det nuvarande utseendet på hallen tog form ordentligt år 2001. Det var i samband med en så kallad "arena boom" i Sverige som förändringen gjordes och arenan byggdes då som ett skal runt om hallen. 31 andra arenor runt om i Sverige byggdes eller totalrenoverades i samma veva. Foto: Britta Staake

Artikeltaggar

AlpintFärjestad BKKarlstadlokalhistoriaPlatsen

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.