Hoppa till huvudinnehållet

Nytt dagis för hundar invigt

Publicerad:
Lillerudsgymnasiet har öppnat ett nytt hunddagis.
Lillerudsgymnasiet har öppnat ett nytt hunddagis. Foto: Lillerudsgymnasiet

Lillerudsgymnasiet vill satsa på sin hundutbildning och som en del av det invigde man i måndags ett helt nytt hunddagis.

Dagiset kommer vara en del av utbildningen där eleverna får lära sig mer om hundar och öva på skötsel, språk, beteenden och träning. Framöver, närmare bestämt under våren, kommer eleverna på skolan också kunna läsa till hunddagisföreståndare.

De 25 platserna som dagiset rymmer kommer bli ett tillfälligt hem för både personalens och elevernas hundar, men också externa gäster. Utanför finns lämpliga skogspromenader och en utehage så att de fyrbenta får komma ut och röra på sig ordentligt under dagarna.

Artikeltaggar

HundLillerudLillerudsgymnasietNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.