Hoppa till huvudinnehållet

Veckans bild: Tingvallagymnasiets forna dagar

Publicerad:
Det som i dag är Tingvallagymnasiet hette tidigare Karlstads högre allmänna läroverk, närmare bestämt mellan 1879 och 1966. Går man tillbaka ännu längre bak i tiden hittar man namnet Karlstads elementarläroverk (mellan 1858 och 1878). Här syns skolans aula 1910.Högre alllmänna läroverkets aula på en bildd från ca 1910.
Det som i dag är Tingvallagymnasiet hette tidigare Karlstads högre allmänna läroverk, närmare bestämt mellan 1879 och 1966. Går man tillbaka ännu längre bak i tiden hittar man namnet Karlstads elementarläroverk (mellan 1858 och 1878). Här syns skolans aula 1910.Högre alllmänna läroverkets aula på en bildd från ca 1910. Foto: Värmlands Museum

Artikeltaggar

LokalhistoriaMeraTingvallagymnasietTingvallastadenVeckans bild

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.