Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Crispins verk lever kvar

Publicerad:
Den 30 oktober 1909 invigdes en saluhall i denna byggnad, ritad av den dåvarande stadsarkitekten Carl Crispin (som du kan läsa mer om längre fram i tidningen). Bilden är tagen några år efter öppningen.
Den 30 oktober 1909 invigdes en saluhall i denna byggnad, ritad av den dåvarande stadsarkitekten Carl Crispin (som du kan läsa mer om längre fram i tidningen). Bilden är tagen några år efter öppningen. Foto: Karl Nyström

Karlstad har förändrats mycket genom åren. KT tar en titt på hur platser såg ut förr och hur det ser ut där i dag.

Byggnaden ligger kvar i dag, om än med ett lite annorlunda utseende. Saluhallen finns inte längre kvar utan i dag används huset som skolmatsal till gymnasieelever.
Byggnaden ligger kvar i dag, om än med ett lite annorlunda utseende. Saluhallen finns inte längre kvar utan i dag används huset som skolmatsal till gymnasieelever. Foto: Ida Myrin

Artikeltaggar

LokalhistoriaMeraPlatsenTingvallagymnasiet

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.