Hoppa till huvudinnehållet

Tandläkarpraktik från 1930-talet

Publicerad:

Vid Sundsbergs gård finns ett minst sagt unikt museum - en komplett tandläkarpraktik från 1930-talet.

Ett udda och unikt museum som finns i Sunne är Tandläkarmuseet.
Ett udda och unikt museum som finns i Sunne är Tandläkarmuseet.

Tore Sjöqvist var färdigutbildad tandläkare i början av 1930-talet och han öppnade mottagning i Villa Helios i centrala Sunne 1933. Där arbetade han med samma utrustning i närmare sextio år fram tills han gick i pension 1988. Tore var då 85 år. Efter hans bortgång visades mottagningen som tandläkarmuseum några år innan den flyttades till Sundsbergs gård. Där finns museet att beskåda än idag.

Artikeltaggar

SommarSundsbergs gårdSunneTandläkarmuseumTurism

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.