Hoppa till huvudinnehållet

Sommarens alla utflyktsmål

Publicerad:
Det finns något för alla i Värmland.
Det finns något för alla i Värmland.

Semester på hemmaplan lockar i sommar och det finns fantastiskt mycket att upptäcka i Värmland. Åk upp på Tossebergsklätten, besök gruvorna i Persberg, ta en tur på Lurö eller upplev medelhavskänslan på Kasernhöjden. Det finns något för alla smaker i Värmland.

Alfred Nobels Björkborn – ett populärt besöksmålMedelhavskänsla på KasernhöjdenHistoriens spår i gränskommunernaMed Big hill lodge som utgångspunktTallmon – ett stycke naturskog och tystnad mitt i centrumVilla Furuvik – mer än bara en trädgårdBoda borg satsar på utomhusaktiviteterHär är några tips på vad man kan göra i sommarFrån tunnbröd till kalkbrottRunstenen förmedlade dåtidens nyheterMagiska vyer att upptäcka på LuröKonsten i det offentliga rummetEn tur på hästryggen genom MunkforsFotbollsmuseet har många sevärda sakerRövarkulorna - en mytomspunnen platsSkage fyr: varningsfyren som blev en sommaridyllÄt skogspizza på flytbryggan i Gröna dalenHemester i historiska miljöerMystik och saga vid GylterudsgrottanHär hittar du 250 sorters rosor – och 15 nya lammKlässbol – en värmländsk idyllBland pizzaugnar, vandringsleder och röda knutarLars-Erik Wall välkomnar gästerna till Bjurbäckens slusscaféPå tur till häst i Öfalla-skogenTossebergsklätten: "Ett klassiskt besöksmål"Andlig spis för bilburna21 naturreservat att välja på i SäffleSaluhall, våfflor och pizza när Wiksfors bruk utökarHögbergsfältet – ett minne från en svunnen tidSillegården – ett vuxenkollo med hopp och lekTandläkarpraktik från 1930-taletHyttan har något för både unga och äldreGynnsamt läge ger Älvsbacka behagliga bad

Artikeltaggar

SevärdhetSommarTurismVärmlands län

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.