Hoppa till huvudinnehållet

Varierat utbud i food trucks på Skutberget

Publicerad:
Reporter Britta Staake
Britta Staake
britta.staake@kt.se
Fyra näringsidkare kommer att få möjlighet att sätta upp food trucks på Skutberget.
Fyra näringsidkare kommer att få möjlighet att sätta upp food trucks på Skutberget. Foto: Britta Staake

Pizza, sallad, tacos, glass och kaffe kommer att finnas för försäljning på Skutberget i sommar. Fyra food trucks med olika utbud kommer att erbjudas plats.

Karlstads kommun gick nyligen ut med en förfrågan om intresset för att sälja mat från en food truck på Skutberget och det har kommit in anmälningar.

– Tanken var först till kvarn, men vi ville också ha variation så att det inte blev fyra likadana. Vi ville ha sådana med lokal förankring, säger Maja Tervell, processledare vid teknik- och fastighetsförvaltningen.

Det visade sig att de fyra första som anmälde intresse tillsammans uppfyllde kriterierna, såväl avseende utbud som att de är lokala. De fyra är Olssons glasseria, Skogshyddan dirty pig truck som säljer tacos, Happy belly som har sallader och pokébowl och Nonna grassa som säljer pizza och antipasto-brickor.

Även andra platser

Det har kommit in ytterligare ansökningar och dessa kommer att kunna söka till de andra tillfälliga platserna för food trucks som kommer att tas fram.

– På grund av coronan har ju restauranger och andra fått svårare att få gäster till sina ställen i centrum och vi har haft kontakter med krögare som varit intresserade av att ställa upp food trucks, säger Maja Tervell. Det är viktigt att vi för den här diskussionen.

Önskemål om möjligheter att köpa lättare måltider har framförts av besökare på Skutberget när kommunen efterfrågat vad medborgarna vill ha. Varför det inte blivit möjligt förrän nu är oklart, men det kan bero på att Skutbergsgården tidigare hade ett café.

– Till i år har vi också fått pengar avsatta för att utveckla Skutbergsområdet, jag tror att detta kommer att bli trevligt, säger Maja Tervell.

Sker på prov

Möjligheten att ha försäljning på Skutberget finns från 15 juni till 31 augusti i år. Men för att få starta verksamheten måste näringsidkarna göra formella ansökningar till polisen.

Sommarens försäljning är på prov men blir försöket lyckat kan det bli en fortsättning.

– Ytan som erbjuds ska så småningom byggas om men jag tror inte att det är något som blir klart till nästa sommar, säger Maja Tervell.

Artikeltaggar

Karlstads kommunLivsmedelNyheterSkutberget

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.