Hoppa till huvudinnehållet

Berget satsar extra för barn och Sveafallen bjuder mäktig natur

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Trollvandring i Sveafallen intill Berget är något som brukar uppskattas av barnen.
Trollvandring i Sveafallen intill Berget är något som brukar uppskattas av barnen. Foto: Anna-Stina Tallmyren

På Kulturcentrum Berget satsar man extra på barnen i sommar. Sen pågår utställningar, bland annat nostalgiutställning, som kan bokas av mindre grupper för visning.

Denna annorlunda sommar, då pandemin satt stopp för en hel del, har man på Kulturcentrum Berget valt att ställa in torsdagarnas musikkvällar, då det brukar dra en hel del publik som bänkar sig utanför musikpaviljongen. Åtminstone är försommarens program inställda, i avvaktan på om myndigheterna släpper på restriktionerna om max 50 personer.

Dock erbjuds mycket annat, som hantverk i de många bodarna, handelsbod, fika vid caféet där man i år också kan beställa en picknickkorg, med kaffetermos och tilltugg och slå sig ner var man vill på området.

Lite nya satsningar, på blomsteräng och insektshotell finns också att se på området i år.

Barn och vandring

Så bjuds extra mycket för barnen. Förutom djurhagarna, där man kan se olika sorters fjäderfän samt kaniner, får och getter så erbjuds aktiviteter som käpphästhoppning, tipspromenader, trollvandringar, skattjakter och Mulleskola.

På Berget finns också Lilla Svingelskogen, där barnen kan kika in i bostäderna hos exempelvis Långhoppa Hare, Isak isbjörn och Knorre Sork.

Intill Berget ligger Sveafallen, som bjuder till vandringar i en fascinerande miljö som är en lämning efter istiden, med höga stup och jättegrytor längs utmärkta vandringsleder.

Knorre Sork har ett eget rum på vinden i lilla Svingelskogen som barn kan kika in i.
Knorre Sork har ett eget rum på vinden i lilla Svingelskogen som barn kan kika in i. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

DegerforsFritid och livsstilKulturcentrum BergetSommarSveafallenSvingelskogen

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.