Hoppa till huvudinnehållet

Lyx och flärd vid Vänerkanten

Publicerad:
Annelie Rosenquist har drivit Paradisets spa på Gränsön i Tveta sedan 2014.
Annelie Rosenquist har drivit Paradisets spa på Gränsön i Tveta sedan 2014. Foto: Sofie Borg

Kohagar, sandgropar, dammiga grusvägar – och ett lyxigt spa med stuguthyrning. På Gränsön i Tveta ligger Paradisets spa, ordentligt undangömt och precis på Vänerns kant.

Små stugor i vitt, svart och marinblått, bryggor med loungemöbler, bastu, badtunna, jacuzzi och ett stort, nybyggt uterum med panoramavy över Vänerviken. Det är vad som möter den som följer den slingriga grusvägen från Avelsäter i Tveta och ut på Gränsön mellan Säffle och Åmål.

Annelie Rosenquist startade verksamheten 2014 och tanken var att skapa en oas för den som vill lyxsemestra på egen hand.

– Jag gillar lyx och flärd och jag ville ha ett ställe dit jag kunde åka och umgås med bara mina kompisar och inte behöva trängas med 100 andra, säger hon.

Anläggningen ligger på Vänerkanten mellan Säffle och Åmål.
Anläggningen ligger på Vänerkanten mellan Säffle och Åmål. Foto: Sofie Borg

Flera små stugor omringar huvudbyggnaden där det finns sovrum, kök, vardagsrumsdel och ett stort uterum med plats för både konferenser och större middagar. Anläggningen har flera fullutrustade kök, tvättstuga och sammanlagt 22 sovplatser. Ner mot sjön ligger badbryggan och jacuzzin, bara något tiotal meter från stugorna.

– Här kan man få allt. Istället för att man ska vara på spahotell där man måste köpa till allt, om man vill ha ett glas vin till exempel, så kan man ta med sin egen mat och sitt eget vin hit. Man kan gå ner i morgonrocken och dricka sin egen vinflaska tillsammans med sina kompisar utan att behöva springa mellan olika hotellrum.

Men många som anordnar större kalas eller konferenser väljer att köpa till maten också.

– Jag kan fixa frukost här, men sen har jag samarbete med andra så man kan köpa till trerätters middag om man vill. Eller bara plocka med sig egen mat, man väljer helt själv, säger Annelie Rosenquist.

Uterummet är alldeles nybyggt.
Uterummet är alldeles nybyggt. Foto: Sofie Borg

När hon först köpte den gamla stugan som låg på ön var tanken att ha den som eget sommarställe, men snart föddes idén till ett spa och vartefter har husen byggts till. Spat tar bara emot ett sällskap i taget, så besökare har anläggningen för sig själva.

Den soliga majdag som NWT hälsar på väntar Annelie Rosenquist gäster på eftermiddagen.

– Vi har gjort i ordning ta-hand-om-dig-själv-paket som väntar på dem i rummen. Jag har hyrt kanoter så de ska paddla ut på sjön och sen ska de bada jacuzzi och basta, säger hon.

Skogen och stillheten lockar i LångserudBondgården som blev stugcamping

Artikeltaggar

ÅmålBadSäffleSommarStugbyTurismTveta

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.