Hoppa till huvudinnehållet

Corona stoppar kunderna till Charlottes nystartade företag

Publicerad:
Charlotte Tammi Bokhult trodde att hennes drömmar om eget företag skulle lyckas på fjärde försöket.
Charlotte Tammi Bokhult trodde att hennes drömmar om eget företag skulle lyckas på fjärde försöket. Foto: Britta Staake

Ända sedan 20-årsåldern har Charlotte Tammi Bokhult drömt om att starta eget företag. Tidigare i våras såg det ut som om det skulle bli fjärde gången gillt, när hon öppnade Healing 4-you. Med då kom coronan...

Charlotte Tammi Bokhult har ett rum på Norrstrand där hon delar lokaler med andra företag. Hon har alltid varit intresserad av alternativmedicin och erbjuder olika former av healing såsom reikihealing, kristallhealing och aurahealing.

– Jag tog över rummet den 1 april men då kom förbudet att vara för nära. Jag har haft två kunder, sålt två halsband och en bok.

Idén stals

Svårigheterna, eller oturen, har följt henne sedan företagstankarna dök upp för drygt 40 år sedan. Då bodde hon i Trollhättan och upptäckte att det blivit populärt med sallads- och glassbarer. Hon tog med sig idéerna när hon återvände till Värmland och Sunne.

Oturen har förföljt Charlotte Tammi Bokhult varje gång hon försökt starta eget. Två healingkunder har hon haft sedan 1 april. Nu hoppas hon få napp på möjligheten till healing på distans.
Oturen har förföljt Charlotte Tammi Bokhult varje gång hon försökt starta eget. Två healingkunder har hon haft sedan 1 april. Nu hoppas hon få napp på möjligheten till healing på distans. Foto: Britta Staake

– Då var det mycket turister där. Jag stötte på en kille som jobbade på restaurang och han berättade att de börjat göra glass. Jag frågade om jag skulle kunna beställa och avslöjade min affärsidé. En månad senare hade restaurangen öppnat en sallads- och glassbar. Men jag hade nog lite tur, de fick lägga ned.

Leverantören i konkurs

Åren gick och Charlotte Tammi Bokhult gjorde annat. En dag besökte hon en klädbutik i Sunne där hon hade frågat om hur an startade en sådan.

– Jag kollade lokaler i Uddevalla där jag bodde då. Men företaget som skulle leverera varor till mig gick i konkurs.

Några år svarade Charlotte Tammi Bokhult på en annons om en syateljé som var till salu. Ingen annan hade svarat.

– Jag ringde säljaren och sa att jag ville ta med en släkting som jobbade på bank för att kolla lagret. Men några dagar senare hade hon sålt ateljén, över huvudet på mig. Hon sa att den som köpt sagt att han skulle bjuda över mig hela tiden, oavsett vad jag bjöd. Jag pratade senare med mannen som blev förvånad, han hade aldrig sagt så. Och lagret var inget värt.

Satsa före pensionen

Genom åren har Charlotte Tammi Bokhult haft olika arbeten, nu senast på ett café varifrån hon blev uppsagd på grund av ekonomiska skäl. Nu såg hon chansen att starta eget innan pensioneringen, hon fyller 62 i juni.

Förutom healing och djurkommunikation erbjuder Charlotte Tammi Bokhult bland annat smycken som en tjej tillverkat och drömfångare.
Förutom healing och djurkommunikation erbjuder Charlotte Tammi Bokhult bland annat smycken som en tjej tillverkat och drömfångare. Foto: Britta Staake

– Jag har gått starta-eget-utbildningar genom arbetsförmedlingen och Nyföretagarcentrum. Jag är utbildad inom healing och utbildaren peppade mig och tyckte att det var min grej. Plötsligt gick allt som på räls, det gick alltför lätt.

En kvinna som Charlotte Tammi Bokhult gått mediumutbildning tillsammans med tipsade om lokalen och den 1 april tog hon över. Förutom healing ägnar hon sig bland annat åt djurkommunikation, healing på djur, säljer böcker, smycken och drömfångare. Men kunderna uteblir.

– Och min första klient lurade mig på betalningen.

Distanshealing och rabatter

Så nu sitter Charlotte Tammi Bokhult i ett rum och säger att hon får hjälp så att hon kan hyra en månad till. Hon försöker marknadsföra sin verksamhet med distanshealing och rabatter.

– Jag har filmat hela behandlingen och lagt ut på Facebook. 10 000 har tittat men bokningarna uteblir. Jag vet att många drabbats, de andra i huset har halverat sina bokningar, trots att de var etablerade innan. Jag hann inte ens bli etablerad.

Artikeltaggar

FöretagandeHealingKarlstads kommunNorrstrandNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.