Hoppa till huvudinnehållet

Blågröna och S eniga om budget

Publicerad:

Niklas Wikström (L), Frida Pettersson (C), Per-Samuel Nisser (M), Linda Larsson (S), Monika Bubholz (MP) och Erik Nilsson (KD) berättar att de nu lägger en gemensam budget med anledning av coronapandemin.
Niklas Wikström (L), Frida Pettersson (C), Per-Samuel Nisser (M), Linda Larsson (S), Monika Bubholz (MP) och Erik Nilsson (KD) berättar att de nu lägger en gemensam budget med anledning av coronapandemin. Foto: Lisa Olaison

Den blågröna majoriteten och Socialdemokraterna lägger nu en gemensam budget som blir en framskrivning av förra årets budget. En ny budgetprocess kommer till hösten.

– Det är klokt och det är ett ansvarstagande, säger Per-Samuel Nisser (M) kommunstyrelsens ordförande.

Hade det varit ett vanligt år hade budgetarbetet pågått intensivt nu. Men i år är inte mycket som vanligt. Men anledning av coronan har de blågröna partierna och Socialdemokraterna enats om den budget som ska läggas i juni. Det innebär att samtliga partier som sitter i kommunledningsutskottet står bakom budgeten.

Denna budget är en framskrivning av förra årets budget och inga prioriteringar har gjorts. Men i budgeten finns en punkt om en ny process till hösten då politikerna hoppas ha mer koll på det ekonomiska läget.

– Jag vet inte att vi varit så tidigt överens i Karlstads politiska historia tidigare, säger Per-Samuel Nisser.

Och Linda Larsson (S) instämmer.

– Jag är stolt att vi kan hantera det ovanliga budgetläget och ta ett gemensamt ansvar och lägga en gemensam budget. Det blir en procents uppräkning i nämnderna och inga nya förslag. Rena partipolitiska förslag får komma i höstens budgetprocess.

Partierna lade under tisdagen tre gemensamma initiativ inför kommunstyrelsen. Dessa initiativ handlar om psykisk ohälsa, omställning i arbetslivet och trygghet.

Artikeltaggar

BudgetarKarlstads kommunNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.