Satsning på utbildning för permitterade

Ekonomi | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Permitterade ska få möjlighet att skaffa sig ny kompetens. Arkivbild.
Foto: Isabell Höjman/TT
Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har beslutat att satsa 30 miljoner kronor på korta kurser – en möjlighet till kompetensutveckling för personer som är permitterade på grund av coronakrisen.

– Det är en satsning utifrån det behov vi just nu ser, säger Fredrik Christensson, utbildningspolitisk talesperson för Centerpartiet.

– I ett läge där vi har över 400 000 som är permitterade är det viktigt att man kan göra något bra av den tiden. Då är ju korta avancerade kurser en viktig del så att man stärker kompetensen så att man står bättre rustad efter krisen.

Kurserna det handlar om ska vara på högskolenivå och avancerad nivå, men hur pengarna ska fördelas till lärosäten och andra aktörer är ännu inte klart. Målet är att kunna dra i gång så snart det bara går.

– Det här är en satsning för 2020 och vi vill att det ska komma i gång så snart som möjligt.

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.