Hoppa till huvudinnehållet

V75 i sista stund

Publicerad:
Green Manalishi med sin tränare Stefan Melander
Green Manalishi med sin tränare Stefan Melander Foto: Lars Jakobsson

Det är dags för storlopp för fyraåringar när Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal ska avgöras på Åby. I det förstnämnda loppet är Kristian Lindberg-tränade Gaylord Am det värmländska hoppet. Det är jackpot och enligt beräkningarna kommer det att finnas 78 miljoner kronor i sjurättspotten. Som vanligt på Åby: tänk på att det är open stretch!

Favoriterna

Zarenne Fas (V75-4) gjorde comeback på Färjestad under långfredagen och avslutade snyggt som tvåa bakom spetsvinnande Missle Hill. Med i samma lopp var Forfantone Am som också var bra men undertecknads åsikt är att Zarenne Fas är den bättre av de två. Han är faktiskt så pass bra så att han bör vara aktuell för en av de sista platserna till Elitloppet och är omgångens bästa spik.

Ganga Bae (V75-3) blir klar favorit i Drottning Silvias Pokal trots att hon fick ge sig mot Tonique i försöket. Nu vankas det racerbalans på Ganga Bae och Jorma Kontio brukar köra tills att han får överta ledningen. Bra chans, men man ska tänka på att det här är ett lopp som det har skrällt i under åren.

Cyber Lane (V75-6) var ytterst nära att vinna Paralympiatravet men hann inte fram till Elian Web. Nu är det läge för att komma till ledningen och det vankas huvudlagsändringar för att öka startsnabbheten. Det gör mig lite tveksam då min klara åsikt är att Cyber Lane är vassare när han får attackera bakifrån. Min vinnare i loppet är i stället Billie de Montfort.

V75-dragen

Ontrack He's Black (V75-1) spurtade vasst senast efter en väl sen insatt attack. Intressant med Erik Adielsson nu i ett öppet lopp.

Niky Flax (V75-5) har vi tjatat om i den här spalten utan att få betalt men det finns ingen anledning att släppa honom från ett innerspår på open stretch-banan Åby.

Värmlandshästar

Enzo Am (V75-1) är i fin form, givet segerbud.

Guillaume Boko (V75-1) jämn i prestationerna, kan vinna.

Sugarcraft (V75-2) är favorit och kan vinna i ett öppet lopp.

Gaylord Am (V75-7) kvalade in till finalen på ett mycket bra sätt. Barfota nu men motståndet är stenhårt.

Artikeltaggar

ÅbyTravV75

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.