Hoppa till huvudinnehållet

Få tips om Karlstads natur

Publicerad:
Reporter Frida Jansson Högberg
Frida Jansson Högberg
frida.jansson@kt.se
Sörmons naturreservat är bara en av alla platser som Kristine Johansson har tipsat om på Instagram.
Sörmons naturreservat är bara en av alla platser som Kristine Johansson har tipsat om på Instagram. Foto: Britta Staake

Behöver du inspiration till nya naturupplevelser runt knuten? Då kan du följa kommunens nya Instagramkonto @friluftslivkarlstad, där man tipsar om gröna guldkorn i naturen.

– Det är vandringsleder och strövområden i kommunen. Med strövområden menar jag till exempel ett fint naturreservat att besöka som kanske inte har några markerade leder men flera stigar, säger Kristine Johansson, projektledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Det var hon som kom med idén till kontot och är en av dem som fyller på med nya tips och bilder.

– Jag är otroligt intresserad av att gå ut och kände att det inte fanns så bra tips på naturområden i Karlstadsområdet.

Positiv respons

Kontot blev offentligt i början av mars och hade som mål att nå 1 000 följare innan årets slut. Redan nu har man, med lite draghjälp av att ha synts i kommunens officiella kanaler, lyckats få över 2 000. Responsen har varit positiv, tycker Kristine Johansson.

– Vi får väldigt positiva kommentarer och så kommer det lite frågor som direktmeddelanden. Det är många som tipsar vidare till sina vänner och bekanta. Jag möter även många ute som tycker att det är en bra idé med kontot.

Tanken är att hitta en blandning av platser med både korta och långa leder och även de som är tillgänglighetsanpassade. Kristine Johansson gillar att vara ute i obanad terräng och en favorit är Bergviksudden, där man inte hör någon biltrafik menar hon.

Har du några tips att dela med dig av till KT:s läsare?

– Acksjölederna är helt fantastiska, här hör man heller ingen biltrafik och lederna är olika långa. Nygårdskällan i södra delen av Brattforsheden är vacker när lövträden är gröna, så jag skulle vänta ett tag innan jag åkte dit. Göteborgsudden är också väldigt fin och tillgänglighetsanpassad.

Artikeltaggar

FriluftslivInstagramKarlstadNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.