Hoppa till huvudinnehållet

De vill underlätta för mer grillande på hemmaplan

Publicerad:
Denis Hamzic och Per Hedberg äger tillsammans tre webbutiker, bland annat bbqlife.se.
Denis Hamzic och Per Hedberg äger tillsammans tre webbutiker, bland annat bbqlife.se. Foto: Privat

Våren och sommaren närmar sig men det kanske inte blir lika mycket socialt umgänge som vanligt. I stället kan det bli mer grillning på hemmaplan, något som Hammaröföretaget bbqlife.se tagit fasta på.

– Därför erbjuder vi gratis utkörning av kol, briketter och såser i Hammarö och Karlstads kommuner, säger Denis Hamzic, delägare.

Denis Hamzic äger företaget tillsammans med Per Hedberg. Eftersom båda har heltidsarbete är bbqlife.se en bisyssla.

Tre webbshoppar

– Vi hade var sin webbshop tidigare. Nu har vi gått samman och har tre webbshops ihop. Förutom bbqlife.se har vi hobbykocken.se och urbanlifestyle.nu, det senare handlar bland annat om elcyklar.

Tanken var att bbqlife.se under våren skulle öppna en pop up-butik på Kasernhöjden.

– Men under rådande omständigheter blir det inte nu. Vi förstår att folk kanske inte kommer att gå ut och handla på samma sätt som om det hade varit ett vanligt år, säger Denis Hamzic. Vi tror att folk kommer vilja grilla ännu mer än vanligt så vi försöker med något nytt. Bbqlife.se har en webbshop med olika typer av grillar, grilltillbehör, kryddor och såser.

Helhetspaket

De kan också hjälpa till med annat som gäller grillning, till exempel leverera ett helhetspaket, helt enkelt allt du behöver för en bbq livsstil.

– Vi vill inte bara sälja en grill, vi brinner för denna livsstil och vill vara med och hjälpa kunderna att få ett helhetspaket de kan använda under lång tid framöver. Kol och briketter kan vi inte skicka, det blir för dyr frakt. Men vi kör ut i närområdet nu när vi inte kan ha allt samlat i en pop up butik.

Denis Hamzic berättar att konceptet bygger på att ha ett minimalt lager.

– Våra lager finns hos leverantören. Vi har bra avtal så varorna kommer inom ett par dagar, och kunderna påverkas inte av längre leveranstid. När det gäller kol och briketter, kommer vi beställa hem en hel del till första helgen i april. De kunder som vill har en möjlighet att förbeställa, senast 29e mars, och vi kör ut direkt till kunden utan kostnad, inom närområdet. För beställning är kunderna välkomna till vår sida på Facebook där det även finns ett beställningsformulär.

Men idén om pop up-butik lever vidare.

– Planerna finns kvar. Men vi vet inte om det blir under våren, till hösten eller nästa vår.

Artikeltaggar

FöretagandeHammarö kommunKarlstads kommunNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.