Hoppa till huvudinnehållet

Kjell-Åke i Myra är tillbaka

Publicerad:
"Att se publiken skratta är en fantastisk kick" säger Kjell-Åke Axelsson.
"Att se publiken skratta är en fantastisk kick" säger Kjell-Åke Axelsson. Foto: Carl Edlom

– Det är fantastiskt roligt att få underhålla publiken – och ett privilegium, säger Kjell-Åke Axelsson.

Under hela november har han turnerat runt i länet med sin nya show, Make Metbäcken Great Again och i morgon har turen kommit till Karlstad.

Det var några år sedan han var ute på en ordentlig turné, även om det har varit några enstaka gig emellanåt. Även om han säger att han inte saknat att turnera är det kul att stå på scenen igen.

– Att se publiken skratta är en fantastisk kick, det ger så mycket tillbaka. Det är härligt att få kunna kombinera ett vanligt jobb med det här fritidsintresset, säger han.

Han beskriver showen som en resa eller snarare en slags förklaring om hur det är på landsbygden, om människor. Ja, en typisk Kjell-Åke i Myra-show egentligen.

– Jag värnar ju till exempel mycket om landsbygden, det är ju här jag har mina rötter. Jag tycker att alla verkar dras till städerna nu för tiden. Jag ser bara fördelar av att bo på landsbygden.

Vilka då?

– Det tar flera år att räkna upp dem. Men som jag brukar säga till Tomas, ta bara en sådan bristvara i dag som tystnaden. Den har du inte om du inte kommer ut på landsbygden.

Jobbat med idolen

Under förra turnén var det Sissela Kyle som stod för regin, den här gången är det Tomas von Brömssen. Kjell-Åke Axelsson är minst sagt stolt över att ha fått jobba med en av sina humoridoler som han fastnade för under Albert och Herbert-tiden.

– Vem vill inte jobba med honom? Det är så otroligt fantastiskt att ha fått den möjligheten. Det har gått jättebra, han vill ju inte gå in och rubba för mycket "för då försvinner Kjell-Åke i Myra" säger han och berättar om hur mycket han har lärt sig av sin kollega.

– Det är så små detaljer, som kroppsspråket på scenen eller att bara enkelt lägga om ord i texterna. Det är detaljerna som gör det.

I tidigare föreställningar har han pratat om sitt alkoholmissbruk. Att varva det lättsamma med det svåra tycker han är viktigt. Den här gången pratar han om sin cancersjukdom.

– Jag mår alldeles utmärkt, även om vi inte är riktigt färdiga med allt än. Det är inga konstigheter egentligen, att det finns allvarliga saker i showen. Varannan person har ju någon de känner i samma situation så det är inga problem eller konstigt att prata om det. Jag hoppas att det jag säger kan få många att tänka till och tänka positivt.

Artikeltaggar

KarlstadKjell Åke AxelssonTeaterTomas von Brömssen

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.