Vera vill gå i läkarsläktens fotspår

Nyheter
PUBLICERAD:
Mode är en av alla saker som intresserar Vera Sanner. Och då passar det väl bra att jobba i en skobutik.
Foto: Frida Jansson Högberg
Vera Sanner gillar att klura ut hur saker och ting fungerar. Hon har tankar om att bli läkare, något som ligger nära till hands då hon är uppvuxen i en läkarfamilj.
– Pappa och farfar är läkare så det ligger väl i släkten.

Just nu har hon tagit ett sabbatsår och funderar över vad hon vill göra i framtiden.

– Planen är att fortsätta studera inom två år. Eventuellt till läkare. Men jag har inte bestämt mig helt. Jag bryr mig om många människor och gillar problemlösningar och tänka "hur gör vi nu?".

Under tiden Vera Sanner funderar jobbar hon i Foot News skobutik och på Ica i Haga. Hon beskriver sig själv som en glad och positiv tjej.

– Jag är nyfiken och gillar att lära mig nya saker. Så på det viset saknar jag skolan där jag gick naturprogrammet.

När hon inte jobbar eller tränar pass på Friskis & Svettis tycker hon om att umgås med kompisar. Tillsammans brukar de spela spel, lyssna på musik, laga mat och äta.

– Jag tycker också att det är kul att hitta på saker. Till exempel att göra utflykter som att åka till Stockholm eller Göteborg över dagen. Det är kul med shopping och jag är intresserad av mode, design och inredning.

Vera Sanner gillar lucia, jul och allt däromkring.

– Jag har alltid varit intresserad av jul och lucia. Det är den bästa högtiden. Julen är mysig med så mycket värme när det är mörkt ute. Jag tycker om att träffa släkten och är väldigt familjekär.

När släkten träffas i juletid handlar det mycket om traditioner såsom att sjunga julsånger tillsammans.

Vera Sanner gick tidigare på Norrstrandsskolan och deltog i deras stora luciatåg. Och detta är något hon saknat sedan dess. Detta är en anledning till att hon ställer upp som en av kandidaterna till Värmlands Lucia.

– Lucia är en fin tradition som jag saknat. Och det känns ändå som om jag vunnit lite i och med att jag kommit så här långt. Men visst vore det kul att få vara med om en luciakröning.

Vera Sanner

Ålder: 19 år

Gör: Jobbar på Ica i Haga och i skobutik

Bor: Råtorp

Familj: Mamma, pappa och två systrar

Intressen: Musik, tränar pass på Friskis & Svettis

Förebild: Mamma

Lyssnar på: Indiepop, jazz och soul

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.