Ida skapar med toner, mat och färg

Nyheter
PUBLICERAD:
Ida Hjalmarsson tycker om att skapa, både genom toner och med mat. Och hälsoaspekten och välmående är viktigt för henne.
Foto: Frida Jansson Högberg
Ida Hjalmarsson älskar att skapa. Framför allt musik men även genom mat, och då i kombination med ett stort intresse för hälsa.
– Jag ser hälsan som en triangel, fysiskt, andligt och själsligt.

Hon beskriver sitt musicerande som att skapa med toner, att känna in stämningar och känslor. Och maten är ett annat sätt att skapa.

– Jag älskar färger och smaker som gifter sig med varandra.

Ida Hjalmarsson har jobbat på restaurang och menar att man kan sprida glädje genom såväl mat som musik. Under gymnasietiden hade hon ett UF-företag, Idali Music Production, då hon var ute och spelade och sjöng på bröllop, dop och begravningar, men även på jazzklubbar.

– Det var väldigt uppskattat.

Hon beskriver sig själv som en glad, sprallig tjej med en positiv syn på livet. Det kreativa genomsyrar mycket som Ida Hjalmarsson gör. Hon hade tidigare en matblogg men numera blir det mest Instagram där det ofta handlar om hälsa och mat.

– Jag ser det ur ett helhetsperspektiv och vill göra det lilla extra. Det är nog därför jag har Ernst som förebild, jag älskar hans citat "I det enkla bor det vackra". Det krävs så lite för att ge uppskattning, till exempel en nybakad fralla på morgonen.

Hon skulle gärna jobba med något inom hälsa i framtiden.

– Det påverkar mycket hur man mår psykiskt.

Ida Hjalmarsson trivs och mår bra när hon umgås med sin familj och hon har en stark relation till lucia och jul.

– Traditioner är viktiga och jul och lucia är mina favorithögtider. Jag ser det som något mycket större än det kommersiella. Det är en helhet där lucia är en karaktär som inger hopp om ljusare tider, ett glädjesändebud. Det skulle vara otroligt kul att träda in i den rollen, att få stå där och skina med ljus i håret. Det här är en fantastisk möjlighet.

Ida Hjalmarsson

Ålder: 22 år

Gör: Jobbar på Ica Maxi och läser kurser vid Karlstads universitet

Bor: Haga, uppvuxen i Fryksdalen

Familj: Mamma, pappa och två bröder

Intressen: Musik, spela gitarr, skriva musik, träning, löpning i naturen, fjällvandring, expeditioner, skapande på olika sätt, bland annat genom mat

Förebild: Ernst

Lyssnar på: Jazz, soul, lovsånger