Hoppa till huvudinnehållet

Mumins detaljplan redo att klubbas

Publicerad:
Reporter Frida Jansson Högberg
Frida Jansson Högberg
frida.jansson@kt.se
Restaurangen kan få en gångbro till öarna intill.
Restaurangen kan få en gångbro till öarna intill. Foto: Moomin Characters/Dennis Livson

Nu är den slutliga detaljplanen över Muminlandet på Skutberget redo att vandra i nämndekedjan. På onsdag nästa vecka ska stadsbyggnadsnämnden fatta beslut om planen.

– Det är en väl genomarbetad detaljplan, där varje aspekt av Skutbergets utveckling har genomlysts, som nu går vidare för beslut, säger Per-Samuel Nisser (M) kommunalråd i ett pressmeddelande.

Idén presenterades för två år sedan. Detaljplanen som senare tagits fram genomgick både samråd förra våren och en granskning i våras och har därefter justerats ytterligare, bland annat avseende buller.

Restaurangbyggnaden är tänkt att ligga där motionscentralen finns i dag.
Restaurangbyggnaden är tänkt att ligga där motionscentralen finns i dag. Foto: Moomin Characters/Dennis Livson

Förslaget innebär att Muminvärlden kommer att uppta ett cirka tolv hektar stort område och omfatta såväl teater, butiker och restauranger som mindre byggnader. En parkering kommer att anläggas i norra delen av området.

Friluftsteatern planeras att ligga i norr.
Friluftsteatern planeras att ligga i norr. Foto: Moomin Characters/Dennis Livson

Under onsdagen gick stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott igenom planen och samtliga partier var eniga kring förslaget, skriver VF.

– Inga partier verkar ha ändrat sig, så det mesta talar för att det går igenom. Då blir kommunstyrelsen nästa hållpunkt, i november, och därefter fullmäktige sannolikt i december, säger nämndes ordförande, Erik Nilsson (KD), till tidningen.

Artikeltaggar

Erik NilssonNyheterPer-Samuel NisserSkutberget

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.