"Det kändes så mäktigt"

Nyheter
PUBLICERAD:
Kronan skavde lite grann, men känslan var ändå mäktig, sade Louise Sjöström efter konserten.
Foto: Joachim Lagercrantz
Med ljuskronan på plats och i följe av Söt Likör och CMB var det till slut dags för Värmlands Lucia, Louise Sjöström, att skrida in i en fullsatt Domkyrka. Tillsammans bjöd de på en stämningsfull och vacker luciakonsert.

– Det kändes så mäktigt. Stämningen var hur bra som helst, sa en något lättad Louise Sjöström i pausen innan det var dags för kvällens andra konsert.

Intresset för luciakonserten var så stort förra året att många besökare fick vända i dörren. I år utökades arrangemanget med ytterligare en konsert men biljetterna tog ändå snabbt slut – tillsammans med midnattsmässan är luciakonserten det evenemang som fyller kyrkbänkarna i Domkyrkan bäst. Trots detta lyckades årets lucia hålla nerverna i schack.

– I början var jag lite nervös för att jag skulle svimma, att det skulle svartna för ögonen, men det gick bra.

Under ledning av Mats Bäcklund och Ingela Johansson framförde körerna 16 klassiska och stämningsfulla luciasånger. Favoriten hos Louise Sjöström var den vackra Koppången, skriven av Py Bäckman, men mest applåder fick stjärngossarnas Staffanmedley där fyra olika Staffansvisor kombinerades.

Precis som för förra årets lucia, Emilia Ehrencrona, var luciakronan inte helt bekväm att ha på huvudet, men Louise Sjöström tog sig ändå igenom den första konserten utan några större problem.

– Nu känns det lite jobbigt att göra en till konsert, men också väldigt kul. Sedan ska jag krypa upp i soffan hemma och kolla på Netflix.

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.