Folkhemmet – den svenska bostadens nya standard

Mera
PUBLICERAD:
Under 1950-talet skulle barnen kunna leka tryggt på gården vid flerbostadshusen, som här på Norrstrand.
Foto: Nils Möller
Funktionalismens idéer om boende och arkitektur var fortfarande starka långt efter 1930-talets slut. Men de skulle komma att utvecklas ytterligare – under 1940- och 1950-talet gör folkhemmet och grannskapet entré på allvar.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.