Allt i allon Bengt Ekengren

Mera
PUBLICERAD:
Bengt Ekengren var en lovordad lärare på Hammarö. Här står han med en klass på Svenshults skola under 1902.
Foto: Hammarö hembygdsförening
Läraren Bengt Ekengren skulle gå till Lövnäs för att posta ett brev hos klockar Linder. När han kom fram upptäckte han att han glömt brevet hemma. Han sa bara "hm", vände på klacken och gick den halva milen tillbaka för att hämta brevet. Det torde ha blivit en promenad på sammanlagt två mil.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.