Jan Nykvist hade märkliga förmågor

Nyheter
PUBLICERAD:
Ingen visste hur Jan Nykvist bar sig åt, men pojkens onda försvann med hjälp av en stoppnål och ullgarn.
Foto: Maja Suslin/TT
Trollkarl? Jan Nykvist var en märklig man som ansågs ha en sällsynt förmåga att bota folk och fä. Om någon skadat sig svårt och höll på att förblöda behövde de inte ens vara på plats. I samma stund som han fick veta vad som hänt slutade blodet att rinna.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.