Bland tinnar och torn i 1890-talets Klara

Mera
PUBLICERAD:
Det är inte svårt att lista ut att det döljer sig en teatersalong innanför teaterns väggar, vilket var tanken vid den här tiden. Byggnadernas yttre skulle berätta om deras syfte. Sockerslottet är även det ett tidstypiskt exempel eftersom det var vanligt med exklusivare lägenheter vid den här tiden.
Foto: Gunnar Dahlgren
Efter decennier av klassicismens strama drag och symmetri börjar arkitekturen leka loss på fasaderna. Bättre exempel på det än Karlstadsbornas älskade Sockerslottet är svårare att hitta.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.