Ingen sommar utan...

Krönikor
PUBLICERAD:
En viktig punkt på Erikas sommarlista är punkt 7: jordgubbar.
Foto: Jessica Gow/TT

Semester stundar för många, och i ärlighetens namn är det ta mig tusan på tiden. Själv ska jag jobba några veckor till innan jag kan njuta av ledighet. Sommaren innebär och innefattar så många olika saker, för olika människor. Jag har alltid älskat sommaren för värmen, de ljusa nätterna och det faktum att vi verkar bli mer öppna och varma här i Norden. Jag hoppas att du oavsett var du är i livet kan känna in sommaren för en stund. Sommaren kan kännas så kort, därför är det viktigt att vi inte bara njuter av semestern utan även innan den och efter, ja så länge den varar. För att vi lättare ska kunna hitta det där lilla som gör sommaren så speciell, varje dag, har jag gjort en lista på de 30 bästa sakerna med sommaren. Enligt mig alltså, men jag är säker på att du håller med om åtminstone några av dem.

30 anledningar till varför jag älskar sommaren:

1. Vi umgås mer

2. Solen, solen, solen

3. Ljusa kvällar (och nätter)

4. Solkysst hud (jag blir i bästa fall svagt gyllene och lite fräknig)

5. Semester

6. Drinkar på uteservering

7. Jordgubbar (varje dag)

8. Glass

9. Doften av solskyddskräm

10. Solglasögon

11. Klänningarna du äntligen kan använda (jag har minst åtta klänningar jag aldrig kan använda mellan september och maj)

12. Promenader i natten

13. Galna upptåg

14. Sovmorgon (ofta)

15. Grönskan

16. Bara fötter mot gräs

17. Sommarkvällar med vänner

18. Grilla med familjen

19. Vattenmelon (utan kärnor)

20. Friidrottsmästerskapen

21. Tid för att läsa böcker i skuggan

22. Iste (citronsmak)

23. Öppna fönster dygnet runt

24. Bröllop

25. Hur glada människor är

26. Bada i en insjö

27. Träna ute och inte behöva frysa

28. Konserter utomhus (spelar ingen roll vem som spelar, allt är bra på sommaren)

29. Mitt ständigt rufsiga hår är äntligen inne

30. Sommarplågor (ja vi älskar dem egentligen)

Det finns så mycket att vara tacksam för varje dag under sommaren, och för mig blir det ingen sommar utan de här sakerna. Har du svårt att minnas vad som är fint och bra någon dag, titta på min lista så hittar du säkert något du kan vara tacksam för. Nu tar vi tillvara på den sommar som blir, så att vi inte längtar efter den redan när den vinkar hej då i slutet av augusti.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.