Kollergången vid sulfatfabriken

Nyheter
PUBLICERAD:
Bilden visar kollergången vid sulfatfabriken i Skoghall. Kollergångsstenarna var stora stenar som utgjorde en central del i tillverkningen av pappersmassa. Stenarna användes vid malning i sulfatfabriken och gick runt med en hastighet av cirka tio varv per minut. De togs ur drift i mitten av 1950-talet då en modernare process börjat användas.
Foto: Hammarö hembygdsförening

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.