Cyrillushuset – 90 år på Sandgrundsudden

Mera
PUBLICERAD:
Museet från ovan 1935. Cyrillus Johansson valde medvetet att lägga museet vid träddungen, snarare än att placera det vid den öppna gräsytan. Han var mycket nöjd med inramningen och miljön runt byggnaden. Sandgrundsudden var då betydligt mindre än vad den är i dag.
Foto: AB Flygtrafik Dals Långed
Det kunde varit Inre hamn, Drottninggatan eller gamla Garvareådran. Men det blev den då oansenliga Sandgrundsudden som fick länets stora museibyggnad. Nu firar den 90 år.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En digital prenumeration, kt.se inklusive e-tidningen, kostar bara 43 kronor per månad.

Vill du läsa Karlstads-Tidningen även som papperstidning?

Välj komplettpaketet

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.