Hoppa till huvudinnehållet

Sjöräddningen blir kvar vid Lillängshamnen

Publicerad:
Det blir ingen flytt av Sjöräddningen till Sörvikshamnen. Foto: Sanna Emanuelsson

Det blir ingen flytt till Sörvikshamnen för Sjöräddningen. Kommunstyrelsen har beslutat att upphäva ett tidigare beslut.

Kommunen har tidigare hyrt en byggnad i Lillängshamnen för Sjöräddningens verksamhet. När arrendekontraktet sades upp i somras behövde Sjöräddningen en annan lokal och planen var då att flytta verksamheten till Sörvikshamnen. Detaljplanen för området medgav att en sådan byggnad kunde byggas.

Men för att göra det möjligt att utgå från hamnen behövde en flytbrygga/pir anläggas och muddring genomföras. Men då Sjöräddningen fått byggnaden i Lillängshamnen i gåva från arrendatorn ändrades förutsättningarna och det är inte längre aktuellt att flytta verksamheten. De medel som tidigare avsatts gällde totalt fyra miljoner.

Artikeltaggar

Hammarö kommunHammarö kommunLillängshamnenNyheterSjöräddningssällskapet

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.